Tech
​3 apps die je helpen afkicken van je smartphone

​3 apps die je helpen afkicken van je smartphone

We zijn altijd online en dat vinden we heerlijk, maar soms is het best fijn om even een uurtje niets te hoeven. Even niet die bliepjes te horen waarvan je meteen weer stresshormoon aanmaakt, maar gewoon even je focus op iets anders dan schermpjes. Niks zweverigs aan, zo’n telefoondetox. Je hebt er zelfs handige apps bij om jezelf af en toe even uit te schakelen.

Moment
In Moment kun je limieten instellen voor je telefoongebruik op een dag. Er is zelfs een functie die ervoor zorgt dat je allemaal irritante meldingen in je telefoon krijgt om je een soort ‘weg te pesten’ van je smartphone. Misschien niet de meest rustige, vriendelijke manier om rust te nemen, maar Moment is wel zeer effectief voor zelfs de meest hardnekkige telefoongebruikers.

Offtime
Soms gebruik je apps die heel veel tijd opslurpen. WhatsApp is zo’n app, al is die vaak moeilijk te blokkeren mocht iemand iets belangrijks zeggen. Een app waar je in ieder geval niet hoeft te rekenen op essentiële informatie, dat is Facebook. Wil je die wegfilteren voor een x aantal uren per dag, dan kun je kiezen voor Offtime. Hiermee kun je specifiek kiezen welke apps er worden geblokkeerd, zodat je je grootste afleiders uit de weg ruimt. Een pluspunt aan deze app is dat hij je ook inzicht geeft in je gebruik, wat in veel gevallen meer is dan je zou denken.’

Flipd
Mag het allemaal nog wat agressiever? Geen probleem. Flipd neemt je complete telefoon over en dwingt je er ver weg van te blijven. Je kunt je telefoon voor een x aantal minuten of uren blokkeren. Heb je dat eenmaal ingesteld, dan kun je niet meer terug. Zelfs als je je telefoon herstart, dan blijft de app je telefoon op slot houden. Ideaal voor als er extreme maatregelen nodig zijn, wanneer je bijvoorbeeld echt moet studeren of je moet concentreren op een belangrijke deadline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *